Vill du leda arbetarrörelsen in i framtiden?

Bommersviksakademien är en möjlighet för dig som är mellan 23 och 35 år och är ledare i någon av arbetarrörelsens organisationer. Här får du utveckla ditt ledarskap, fördjupa dina sakkunskaper och vässa dina kommunikativa superkrafter.

Bommersviksakademien ger dig nätverk för livet

På uppdrag av SSU, Socialdemokraterna och LO driver vi Bommersviksakademien – en facklig-politisk mötesplats för unga ledare. Akademien ställer stora krav på dig som deltar. I ett årslångt utbildningsprogram med tre helginternat, sex digitala seminarier och mellanliggande hemarbete får du chansen att växa tillsammans med andra unga ledare från hela arbetarrörelsen.

Utveckla ditt ledarskap
Fördjupa dina sakkunskaper
Nätverk för livet

”Jag skriver nu politiska texter rappare och mer effektfullt.”

Ledarskriv har bidragit till att jag skriver politiska texter rappare och mer effektfullt. Bommersviksakademin har fått mig att våga lämna min ”comfort zone” och växa som person. Kombinationen, med både en godare skrivteknik och utvecklade ledaregenskaper, är oslagbar för en utredare. Fullspäckade och intensiva helginternat på Bommersvik har gett mig både motivation och energi för att våga anta svåra utmaningar, och vänner för livet.

Adnan Habibija
Utredare, LO

Anmäl ditt intresse för Bommersviksakademien

Nu är ansökningsperioden till Bommersviksakademien 2023-2024 avslutad, men du kan redan nu anmäla intresse för nästa ansökningsperiod genom att fylla i formuläret här bredvid.

Bommersviksakademien är öppen för alla i målgruppen som vill söka. Du ansöker via ett formulär som vi skickar till dig via e-post när ansökningsperioden startar. Där får du svara på frågor om dina erfarenheter och dina uppdrag. Du ska också skriva ett personligt brev som svarar på frågan varför du är framtidens ledare.

Ansökningarna behandlas av en ansökningskommitté som består av SSUs förbundssekreterare, Socialdemokraternas partisekreterare och LOs förste vice ordförande.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hur kan vi hjälpa din organisation att bli modigare?