Vill du leda arbetarrörelsen in i framtiden?

Bommersviksakademien är en möjlighet för dig som är mellan 23 och 35 år och är ledare i någon av arbetarrörelsens organisationer. Här får du utveckla ditt ledarskap, fördjupa dina sakkunskaper och vässa dina kommunikativa superkrafter.

Bommersviksakademien ger dig nätverk för livet

På uppdrag av SSU, Socialdemokraterna och LO driver vi Bommersviksakademien – en facklig-politisk mötesplats för unga ledare. Akademien ställer stora krav på dig som deltar. I ett årslångt utbildningsprogram med fyra helginternat och mellanliggande hemarbete får du chansen att växa tillsammans med andra unga ledare från hela arbetarrörelsen.

Utveckla ditt ledarskap
Fördjupa dina sakkunskaper
Nätverk för livet

”Jag skriver nu politiska texter rappare och mer effektfullt.”

Ledarskriv har bidragit till att jag skriver politiska texter rappare och mer effektfullt. Bommersviksakademin har fått mig att våga lämna min ”comfort zone” och växa som person. Kombinationen, med både en godare skrivteknik och utvecklade ledaregenskaper, är oslagbar för en utredare. Fullspäckade och intensiva helginternat på Bommersvik har gett mig både motivation och energi för att våga anta svåra utmaningar, och vänner för livet.

Adnan Habibija
Utredare, LO

Nu tar vi emot ansökningar till Bommersviksakademien 2022-2023

Under perioden 14 september – 10 oktober kan du söka till nästa upplaga av Bommersviksakademien. Du anmäler intresse genom att fylla i formuläret här bredvid. Då får du ansökningsinformation och en länk till ansökningsformuläret skickat till din e-postadress.

I formuläret får du svara på frågor om dina erfarenheter och dina uppdrag. Du ska också skriva ett personligt brev som svarar på frågan varför du är framtidens ledare.

Ansökningarna behandlas av en ansökningskommitté som består av SSU:s förbundssekreterare, Socialdemokraternas partisekreterare och LO:s förste vice ordförande. Bommersviksakademien är öppen för alla som vill söka.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hur kan vi hjälpa din organisation att bli modigare?