Förändrar du världen med det skrivna ordet?

Kanske är du en av dem som redan skriver, tycker och engagerar. Som har hjärtat till vänster. Och som längtar efter mer professionella verktyg, fler läsare och större genomslag. Då kan Aftonbladets ledarskribentutbildning vara något för dig.

#ledarskriv ger verktyg och nätverk för progressiv opinionsbildning

I samarbete med Aftonbladets ledarredaktion och på uppdrag av LO arrangerar vi #ledarskriv. Utbildningsprogrammet ger dig professionella verktyg och nätverk för progressiv opinionsbildning. #ledarskriv sträcker sig över ett läsår och innehåller två helginternat, en studieresa och två tvåveckors praktikperioder på progressiva ledarredaktioner.

Professionella verktyg
En säkrare opinionsbildande röst
Progressivt nätverk

“För samman deltagare från olika delar av den breda arbetarrörelsen.”

Campus Bommersvik och Aftonbladets ledarredaktion skapade i samarbete #ledarskriv. Det är en viktig utbildning som fyller ett tomrum för att säkerställa att duktiga progressiva röster tar plats i debatten. Vi tror att vi behöver fler vassa pennor som analyserar och påverkar samhällsutvecklingen, med fokus på fackliga frågor och jämlikhet. Deltagarna får också praktik på olika tidningar och därmed använda sina kunskaper direkt. Det är en fantastisk satsning!

Rasmus Korsvall
Planerings- och kommunikationschef, LO

Anmäl ditt intresse för #ledarskriv

Nu är ansökningsperioden till #ledarskriv 2023-2024 avslutad, men du kan redan nu anmäla intresse för nästa ansökningstillfälle genom att fylla i formuläret här bredvid.

Du som söker ska vara mellan 21 och 30 år, ha relevant utbildning och/eller erfarenhet. Det kan handla om journalisterfarenhet, aktivt bloggande eller annan skrivvana.

Utbildningen är avgiftsfri för den som deltar, och ersättning enligt SJFs praktikavtal utgår under de båda praktikperioderna.

När ansökningsperioden börjar skickar vi ett mejl med en ansökningslänk till dig. Där får du svara på frågor om dina erfarenheter. Du ska också bifoga arbetsprover på texter som helst ska vara publicerade.


  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.

Hur kan vi hjälpa din organisation att bli modigare?